ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Διαθέτoντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της θέρμανσης, της ψύξης και του κλιματισμού, η Alternative Energy Solutions σας παρουσιάζει τις πιο σύγχρονες προτάσεις της αγοράς, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ανάγκη και απαίτηση.

Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Χώροι που Εκπέμπουν Θαλπωρή!

Η αρχαιότερη καταγεγραμμένη θέρμανση χώρου είναι η ενδοδαπέδια! Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, τα “πρώτα” συστήματα θέρμανσης προέρχονται μέσα από τον αρχαίο πολιτισμό μας, αφού ήδη από τη Μινωϊκή εποχή σε διάφορα δωμάτια του παλατιού της Κνωσού υπήρχαν κάτω από το δάπεδο σωλήνες, μέσα από τις οποίες πέρναγε ζεστό νερό θερμαίνοντας όλο τον χώρο.

Βεβαίως, από τότε η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει εξελιχθεί σημαντικά.  Σήμερα, με τα ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης μπορείτε να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του χώρου, όπως ακριβώς τη θέλετε, και να εξοικονομείτε χώρο και ενέργεια. Η επιφάνεια θερμαίνεται και εκπέμπεται ομοιόμορφα θερμότητα, αφού ολόκληρος ο χώρος γίνεται στην ουσία πηγή θέρμανσης. Επιπλέον, ειδικά στην Alternative Energy Solutions, προσφέρουμε συστήματα θέρμανσης με μεγάλη ευελιξία, αφού μπορείτε να θερμανθείτε αξιόπιστα και από άλλες επιφάνειες, πέραν του δαπέδου.

Εσείς απλά αποφασίστε εάν επιθυμείτε θέρμανση δαπέδου, τοίχου ή οροφής!

Κλιματιστικά

Άμεσες Λύσεις, Έξυπνες Εφαρμογές!

Η έξυπνη και πιο άμεση λύση για την θέρμανση και τον κλιματισμό της κατοικίας σας ή του επαγγελματικού σας χώρου!

Τα κλιματιστικά είναι συστήματα με “ψυκτικό μηχανισμό” που τοποθετούνται στον τοίχο ή την οροφή. Υπάρχουν διαφόρων ειδών συστήματα κλιματισμού με απεριόριστη ποικιλία σχεδίων και αποδόσεων, όπως:

  • Επιτοίχιας τοποθέτησης (Wall Mounted Units)
  • Τύπου κασέτας (Cassete Units)
  • Εμφανούς τύπου οροφής (Ceiling Suspended Units)
  • Κρυφού τύπου ψευδοροφής (Ceiling Concealed Units)
  • Τύπου δαπέδου ( Floor Standing Units)
  • Πολλαπλής τοποθέτησης ( Flexi Type Units )

Η Alternative Energy Solutions σας βοηθά να επιλέξετε το καταλληλότερο σύστημα κλιματισμού, από ένα απλό κλιματιστικό μέχρι ολοκληρωμένες μονάδες multi!

Αντλίες Θερμότητας

Η Καρδιά του Συστήματος!

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, τόσο σε μικρά διαμερίσματα όσο και σε εγκαταστάσεις με τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις.

Ο τρόπος λειτουργίας τους βασίζεται στον αέναο κύκλος συμπίεσης και εκτόνωσης ενός ρευστού, είναι δηλαδή παρόμοιος με εκείνον των ψυκτικών μηχανημάτων (ψυγεία, κλιματιστικά, καταψύκτες).

Ταξινομούνται σε διάφορα είδη (αέρος-αέρος, αέρος-νερού, νερού-νερού, γεωθερμικές), ανάλογα με το ρευστό από το οποίο προσλαμβάνει (ή στο οποίο αποβάλει) την ενέργεια η αντλία θερμότητας σε συγκεκριμένες φάσεις του ψυκτικού κύκλου.

Μονάδες Fan Coil

Ο Ιδανικός Συνδυασμός!

Το fan coil είναι μια διάταξη ανεμιστήρα – στοιχείου που βασίζεται στην τροφοδοσία του στοιχείου του με νερό κατάλληλης θερμοκρασίας. Ουσιαστικά δηλαδή, το fan coil χρησιμοποιεί τον ανεμιστήρα του για να διανέμει στο χώρο τη θερμότητα του νερού που κυκλοφορεί στο στοιχείο του.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης με μονάδες fan-coil (σύστημα Σωμάτων Εξαναγκασμένης Κυκλοφορίας) προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας λειτουργίας του συστήματος και της βεβιασμένης ροής αέρα.

Επιπλέον, αν το παραπάνω σύστημα συνδεθεί με αντλία θερμότητας εξασφαλίζουμε και την ψύξη του χώρου, αφού μέσω της αντλίας μπορούμε όχι μόνο από το να θερμαίνουμε, αλλά και να ψύχουμε το νερό που κυκλοφορεί στο fan-coil.

Φυσικό αέριο

Η Δύναμη της Μπλε Φλόγας!

Το φυσικό αέριο αποτελεί μια οικονομική λύση για τη θέρμανση και την εξασφάλιση ζεστού νερού χρήσης σε διαμερίσματα και μικρούς επαγγελματικούς χώρους. Αν και δεν εντάσσεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, αφού κάνει καθαρή καύση παράγοντας ελάχιστους ρύπους.

Επιπλέον, το φυσικό αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

  • Να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των επαγγελματικών εστιών σε εστιατόρια, μαγειρεία, κ.α.
  • Την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε ξενοδοχεία, κ.α.
  • Την παραγωγή ατμού σε επαγγελματικά σιδερωτήρια, βιομηχανίες, κ.α.

Η εταιρία μας συνεργάζεται με τους κορυφαίους οίκους ενεργειακών συστημάτων,  παρέχοντας εγγύηση σε όλα τα προϊόντα που εμπορεύεται.

Η βέλτιστη απόδοση ενός συστήματος είναι εφικτή, εφόσον έχει εκπονηθεί η κατάλληλη ενεργειακή μελέτη.

Η άρτια εγκατάσταση καθορίζει τόσο την ασφαλή λειτουργία ενός συστήματος, όσο και την άριστη ενεργειακή του απόδοση.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Alternative Energy Solutions παραμένουν διαρκώς δίπλα σας, για κάθε θέμα τεχνικής υποστήριξης.